Nuotr.: Fotodiena/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena/Ž.Gedvila

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Robertas Javtokas, kaip ir pridera kapitonui, anksčiausiai atvyko į pirmąją stovyklą – jis viešbutyje įsikūrė jau vakar, tad šiandien galėjo pasitikti ne tik visus krepšininkus, bet ir rinktinės personalą.

Ilgametis rinktinės kapitonas pirmoje stovykloje tvirtai pareiškė – jeigu jis atvažiavo, tai jis lieka komandos kapitonu.

„Aš nei pasiruošęs, nei nepasiruošęs būti kapitonu. Pas mus nėra rinkimų. Jeigu atvažiavau į rinktinę, tai manau, kad kapitono raištis lieka pas manęs. Niekam jo neatidaviau“, – kalbėjo Javtokas.

36-erių metų 210 cm ūgio centras sezono metu penkis mėnesius dėl kojos traumos buvo iškritęs iš rikiuotės ir į Kauno „Žalgirio“ sudėtį grįžo LKL finalo serijoje. Javtokas atskleidė, kad jo koja nėra iki galo pasveikusi.

„Nesu 100 procentų atsistatęs po traumos. Finale pabandžiau save ir supratau, kad žaisti įmanoma. O kad turėčiau gerą formą, atvažiavau čia į pirmąją stovyklą, kurioje prižiūrės medikai ir treneriai. Tikiuosi atsistatyti.

Daug dirbau su treneriu individualiai, stiprinau tuos raumenis, su kuriais turėjau problemų. Iš kiekvienos bėdos galima pasiimti kažko teigiamo. Pavyko sustiprėti, o dabar reikia, kad ta koja gerai veiktų“, – pasakojo krepšininkas.

Javtokas ir Antanas Kavaliauskas buvo vieninteliai aukštaūgiai, kurie atvyko į pirmąją stovyklą. Į rinktinę vėliau atvyks Jonas Valančiūnas, Paulius Jankūnas ir Domantas Sabonis, o Darjušas Lavrinovičius ir Artūras Gudaitis negalės padėti komandai. Donato Motiejūno galimybės padėti lietuviams taip pat kelia labai didelius klaustukus.

Taip Javtokui plačiai atsivėrė durys į galutinį rinktinės dvyliktuką. Krepšininkas tikisi šiemet padėti komandai, tačiau ir pats pagalvoja, kad ši vasara su rinktine gali tapti paskutine. 

„Negaliu pasakyti, bet turbūt savaime aišku, kad jeigu pateksiu į rinktinę, tai bus paskutinės mano olimpinės žaidynės. Ateina metai, fizinės jėgos ir traumos viską koreguoja bei priverčia susimąstyti apie pabaigą“, – teigė krepšininkas.

Javtokas šią vasarą tapo laisvuoju agentu ir galės svarstyti visų klubų pasiūlymus. Visgi pats veteranas norėtų ir toliau ginti „Žalgirio“ garbę.

„Visai dėl to nesijaudinu ir neieškau pasiūlymų. Tai ateis savaime. Norėčiau likti „Žalgiryje“ ir to tikiuosi“, – teigė krepšininkas.

Javtokas kauniečių komandoje sužaidė penktąjį sezoną ir visus kartus sugebėjo tapti LKL čempionu.

Javtokui šios olimpinės žaidynės būtų trečiosios jo karjeroje. Jis 2004 ir 2008 metais dalyvavo olimpinėse žaidynėse, o 2012 metais Londone rinktinei negalėjo padėti dėl traumos.

Komentarai:
m
Jus paziurekit i rinktines pasiekimus ir nekniskit proto. Visi gudrus pakomentuot,aisku ima pavydas kai matot su kokiom masinom atvaziuoja kasiorai,kas trukdo? Maziau komentuokit,liks laiko pinigams uzdirbti:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-20
-9
Atsakyti
to Anonimas
Jis Vilniuje gyvena, i trefkes varo is vilniaus su auto. Uzstumei ant saves
2016-06-20
-2
Atsakyti
Anonimas
Seniau jis taip nekalbedavo. Neveltui taigi sakoma: su kuo sutapsi tuo ir pats tapsi. Pagyveno kelis metus Kowno ir paliko eilini Kawenskij urodu..
2016-06-20
+7
Atsakyti
2good
Medinis vel I rinktine. Kiek zmogus gali buti naivus, kad nesuprast tokio paprasto dalyko. Reikia seniai kabint kroksus o jis dar kapitonas..pasityciojimas is sirgaliu
2016-06-20
+16
Atsakyti
Anonimas
betkokiu atvėju javtokėli būtų paėmę, jaigu jau pakviėtiė vadinasi ir paims.
2016-06-20
-4
Atsakyti
nemažai vatniku čia siautėja . kodėl nurašomas robis?? taip jis senas bet senas arklys vagos negadina jis pravers ir rodys forma

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-20
-7
Atsakyti
djgaffer
Jei būtų Gudaitis su Darjušu,dar neaišku,ar Robinis patektų į rinktinę.Bet kas būtų,jei būtų.Yra kaip yra ir jau viena koja 12-uke.Rinktinės kapitonas jau aiškus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-20
-2
Atsakyti
Anonimas
Oi pamatisit kaip apsijok seis metais Javtokas as jo vetoi atsisakiciau zaist ar tegul meta kazlauskas ji juk tek nexaides ir taip neko gero nerode o dabar isvis bus plugas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-20
-1
Atsakyti
Robini tu mano ir manau visos lietuvos širdžių kapitonas !! nors jau ne toks greitas bet gynyba verta oskaro
2016-06-20
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.