Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr. BasketNews.lt

„Aš ką tik iš pliažo atėjęs, tai abejoju, ar reikės žaisti“, – juokėsi Mantas Kalnietis, ketvirtadienį Palangoje prisijungęs prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės.

Jis ir Paulius Jankūnas vėlų trečiadienio vakarą grįžo iš Barselonos, kur dalyvavo Eurolygos kapitonų susirinkime. Taip baigėsi jo dvi su puse savaitės trukusios atostogos.

Kalnietis birželio 13-ąją su Milano „Emporio Armani“ tapo Italijos lygos čempionu, o finale demonstravo solidų žaidimą. Prie nacionalinės komandos jis prisijungė 10 dienų vėliau nei kiti krepšininkai, tačiau sako, kad poilsio jam užteko.

„Tiek ir to poilsio, bet kaip visada sakau, kad daugiausiai turi pailsėti ne raumenys, o galva. Tų dienų užteko ir kibsime į darbus“, – sakė Kalnietis.

– Solidi sezono pabaiga, naudingiausias žaidėjas tik be naudingiausiojo statulėlės, Italijos čempiono titulas. Kas lėmė tokį galingą sezono finišą?
– Naujam žaidėjui, ypač įžaidėjui, sezono viduryje nėra lengva įsilieti į komandą. Pirmą kartą patekau į tokią komandą, kurioje buvo tokia didelė konkurencija ir tiek daug žaidėjų, kurie nori išsikovoti savo minutes. Reikėjo tą kelią praeiti. Aš ir pats nebūčiau patenkintas, jeigu kas nors sezono viduryje atvažiuotų ir kėsintųsi į mano vietą. Todėl buvo visokių ir nuopolių ir pakilimų, bet sezono pabaigoje pavyko rasti vietą, ramybę ir pasitikėjimą savimi. Galų gale pradėjau žaisti taip pats norėčiau matyti save žaidžiantį.

– Italai rašo, kad dar vyks kova dėl vietos komandoje kitą sezoną. Gal yra kokių žinių?
– Rašo tai daug ką. Nuo manęs tie dalykai nepriklauso, mano kontraktas yra garantuotas, o ką jie darys, tai jiems spręsti. Kai atsisveikinome su klubo vadovais, tai sakė iki rudens. Turbūt grįšiu.

– Pačiam tas išvykimas iš „Žalgirio“ buvo sudėtingas, bet dabar pažvelgus atgal greičiausiai galima sakyti, kad tai buvo teisingas sprendimas?
– Sunku pasakyti. Sprendimus visada priimu pats, kad paskui nereiktų dėl to kažko kaltinti. Nežinau, kokia antra sezono pusė būtų buvusi „Žalgiryje“, bet pasirinkau tą sprendimą ir juo tikiu. Esu patenkintas, kaip viskas vyksta.

– Anksčiau „Žalgiryje“ ir pats esate minėjęs, kad lyg abejodavote savimi. Ar tas pusmetis Italijoje padėjo susigrąžinti pasitikėjimą?
– Nesakyčiau, kad labai savimi abejodavau, bet vis dėl to po ankstesnių traumų nebuvau atgavęs psichologinio pasitikėjimo. Sezono antroje pusėje pavyko pradėti žaisti agresyvesnį krepšinį. Ir jūs rašėte, kad buvau mažiau agresyvus, ir mažai baudų mesdavau. Antroje sezono pusėje man pavyko savo stipriąsias puses išnaudoti – greitį, veržlumą, šuolį. Padedant gydytojams – tiek italų, tiek mūsų lietuvių, pavyko pasinaikinti skausmus ir pamiršau, ką reiškia kontakto baimė. Manau, tai buvo vienas svarbiausių veiksnių, kodėl man sezono pabaigoje pavyko demonstruoti geresnį krepšinį.

– Italijos lygos finale matėte ir fenomenalų Rimanto Kaukėno žaidimą. Gal išsiaiškinote, iš kur jis semiasi tą nesibaigiančią energiją?
– Čia visas pasaulis tą spėlioja. Bet galiu patikinti, kad tai tikrai įspūdinga. Man teko keliuose mačuose jį dengti tai jis tikrai bėgioja kaip nenormalus. Ne tai, kad gauna laisvą metimą ir pataiko, o laksto kaip išprotėjęs 40 minučių. Jo komandos draugai to nežino, tai ir man sunku pasakyti.

– Kasmet grįžtame prie tos pačios temos, ieškome jums dublerio, niekaip nerandame. Kaip šiemet atrodo nauji įžaidėjai?
– Klubai yra klubai, rinktinė yra rinktinė. Čia viskas vyksta truputį kitaip. Treneris ieško ir atsirinko tuos kandidatus, kurie nėra anksčiau buvę komandoje, tai, matyt, turi savo viziją. O kaip jiems seksis, tai priklauso nuo jų.

https://www.youtube.com/watch?v=NIZVyD7pz_g

Netrukus pateiksime vaizdo reportažą.

Komentarai:
Nba
Mantas neblogas zaidejas,bet rinktinej reikia patikimo izaidejo koks buvo Saras.Tikiuosiu kad jis atgaus forma kuria turejo pries pora metu nes rinktinej to reikia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-01
+1
Atsakyti
djgaffer
Dabar svarbiausia,kad tą gerą žaidimą sezono pabaigoje atsineštų ir į rinktinę.Pasitikėjimo tikrai netrūksta,todėl reik tikėtis ir gerų rezultatų iš Manto.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-06-30
Atsakyti
kaukenas
i rinktine ji. Jei ne sia olimpiada tai sekancia 2020
2016-06-30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.