Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

San Antonijaus „Spurs“ simbolis Timas Duncanas deda tašką savo karjeroje – 19 sezonų NBA rungtyniavęs atletas oficialiai paskelbė apie karjeros pabaigą.

Visą karjerą Mergelių salose gimęs krepšininkas rungtyniavo Teksaso valstijoje. Jei jis būtų pratęsęs karjerą ir „Spurs“ gretose sužaidęs 20-ąjį sezoną, būtų pakartojęs Kobe Bryanto rekordą, kuris yra ilgiausiai vienoje komandoje rungtyniavęs NBA žaidėjas.

Aukštaūgio kelias NBA prasidėjo 1997 metais, kuomet „Spurs“ naujokų biržoje jį pašaukė pirmuoju numeriu.

Per savo karjerą žaidėjas spėjo iškovoti 5 NBA čempionų žiedus, laimėti 1072 rungtynes ir patirti 438 pralaimėjimus.

Asmeninė Duncano laimėjimų lentyna taip pat lūžta nuo trofėjų. 40 metų veteranas tris kartus  yra tapęs naudingiausiu finalo serijos žaidėju, du kartus naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju ir metų naujoku.

Duncanas 15 kartų rungtyniavo NBA „Visų žvaigždžių“ mače. 2003 metais jis buvo pripažintas geriausiu JAV sportininku vyru. Tais pačiais metais žurnalas „Sports Illustrated“ jį pripažino geriausiu pasaulio metų sportininku.

Rungtyniaudamas su ilgamečiais savo bičiuliais Emanueliu Ginobili bei Tony Parkeriu, jie tapo daugiausiai pergalių reguliariajame sezone (575) ir atkrintamosiose (126) iškovojusiu trejetu NBA istorijoje.

Paskutiniame savo karjeros sezone Duncanas vidutiniškai rinko po 8,2 taško bei atkovojo po 7 kamuolius.

Per visą savo karjerą Duncanas vidutiniškai rinko po 19 taškų, atkovojo po 10,8 kamuolio bei atliko po 3 rezultatyvius perdavimus.

Komentarai:
guru,juk pats supranti kad KD iskestomis lauke alei visos nba komandos,ne isimtis ir gsw,bet nuosirdziai sakant tikrai nesitikejau kad eis pas karius,na tikslas jo ziedai,taigi panasu kad pataike i tinkama vieta
2016-07-12
-4
Atsakyti
quNNcy"niekad nesu uz tas nesamones, kai zvaigzdes susibega del ziedu i kruva" tik kd prisijunges,curis,greenas ir tompsonas yra surinkti is naujoku birzos piku,donatas apsireiske,retai kada si sviesuliuka bepamatysi,atvirai pasakius kai serija buvo 3-1 gsw naudai,praktiskai niekas nebetikejo kad cavs dar kazka padarysNa db i tema,liudnoka,dar vienas kerpsinio diewukas traukiasi,daug graziu akimirku duota mum buvo,o jaunimas galetu pasimokyti is sio zmogaus


tai aisku, kad ner tas pats, kas Celtics ar Heat atveju, bet esme ta pati. KD atejo i GSW vienu tikslu, o tie lauke isskestom rankom.

sviesuliukas islindo is savo urvo, bet... ir vel niekuo nenustebino. tie patys nuvalkioti trolio bajeriai jau po to, kai viskas isaiskejo. pries tai sedejo giliai urve ir "maste". :)
2016-07-12
+2
Atsakyti
"niekad nesu uz tas nesamones, kai zvaigzdes susibega del ziedu i kruva" tik kd prisijunges,curis,greenas ir tompsonas yra surinkti is naujoku birzos piku,donatas apsireiske,retai kada si sviesuliuka bepamatysi,atvirai pasakius kai serija buvo 3-1 gsw naudai,praktiskai niekas nebetikejo kad cavs dar kazka padarys

Na db i tema,liudnoka,dar vienas kerpsinio diewukas traukiasi,daug graziu akimirku duota mum buvo,o jaunimas galetu pasimokyti is sio zmogaus
2016-07-12
+2
Atsakyti
kasioguruo, seniai matytas gaidonce islindo. :) kur pats buvai dinges? kiba pats kieno nors rudojoj sedejai? :) o gal butelius rinkai, kad uz interneta susimoketum? :)jei cituoji mano posta, tai ir atsakyk i tema.o siaip tai pasakysiu tau gaidonce, kad tu ziauriai klisas - eilini karta prasovei pro sali. matai, niekad nesu uz tas nesamones, kai zvaigzdes susibega del ziedu i kruva, ir nors praeita sezona buvau uz GSW, kita sezona tikrai nebusiu uz ta cirka (neskaitant kai los pries kita toki pati cirkininka ir jo chebrantus, kuriuos siemet lyga prastume).


Esu per didele zvaigzde siam portalui, tai tokiems durniukams kaip tu ir Byron palikau virtualia platforma pasitaskymui, plius NBA jau mires reikalas bei paprasciausiai si sezona apleidau domejimasi sia lyga, nes ji isigime.

Turiu pinigu tiek, kad jeigu boba turetum susimokejes ja i bromeli po klubelio ant greituko nupurtyt galeciau doggy doggy stilium vyriuk ;DDDD

Uz GSW gali sirgti tik totaliai krepsinio nesuvokiantys gloryhunteriai (atitikmuo wwe Cenos fanai, kurie niekuo nesiskyria nuo GSW NBA), nex tai yra mires krepsinis, be jokiu protingu sprendimu, ka parode siumeciai PO, kai OKC vos nepraspyre lauk fuksininku (turint protinga treneri serija butu uzsibaigusi 4-1) ir tik nesamoniu deka ir OKC sulauzymo psichologiskai pasekoje buvo iveiktas KD ir Co, o finale net steroidui vadovaujant buvo aplosta visa "genialioji GSW treneriu brigada" su grybu Kerru priesakyje (kuris yra Krapiko lygmens nuo larioko paimtas treneris), kai lempos nepakrito. Uz toki suda gali sirgti tik vaikai ir nesuprantantys krepsinio burgerinio amerikiecio lygmens zmogus :D

O kai lygoje du domintai GSW ir Cavs (cirkas su dar didesniu cirku), kai lygos veidas nerimtas visa lyga tampa neverta demesio komercine organizacija.

P.S. kur prasoviau?

P.S.S. tavo prasovimas su GSW manau tave turejo palikti visisko pajuokos objekto vietoje siame portale, nors toki "protinga" metei, o promaxa lygesneje negu lygioje vietoje padarei :D
2016-07-12
-3
Atsakyti
As
Išeina 2000karta.. O kaip gaila.. Kas zaide nba live 2003-2005 nostalgija.. Viskas turi pradzia ir pabaiga. Tik kaip minejo komentatorius ateina pabaiga. Tiesiog Curry, Durant nera tokios zvaigzdes kaip Iverson ar Bryant..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-12
-5
Atsakyti
Pukiss
Nu netapo barklis nba cempionu, buvo zemas storas ir neshoklus. Vien tas ji daro unikalu ir beprotiskai talentinga. O butu jis ne 1.98 o bent jau 2.07. Unikalus zaidejas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-12
+5
Atsakyti
Pukiss
Pagarba. O pamenu ka tik robinsonas l batelius kabino.. Nueina ta karta kuri mus priverte isimylet sia sporto saka, kur buvo emocijos ir fiziskas grazus krepsinis. Surink dabar nba dream team lbj durant s curry ir barselonos dream team:

Magic..jordan..ewing..barkley..malone..klyde drexler, david robinson

Scotie pippen ir kiti. 1992>>>>2017Sita dabartine beemocine bekontaktine prodazhna iskydusia krepsinio lyga kur meto nuo vidurio aikstes yra didziausias pasityciojimas is krepsinio.

..... Cury sulauzytu per pirma kelyni 1992 nba... O kas geresnis tikrai nelyginciau, tas pats barklis buvo fenomenas, budamas tik 1.98. Ugio galynejosi su tokiais hall fame nariais ir krepsinio titanais kaip ewing, malone, robinson ir kiti, per savo 16 metu karjera sugriebdavo po 11.7 kamuolio, kartoju budamas tok 1.98m ugio. Rinkdavo po 22.4 tasko ir vos ne 4 asistus dare... Ir taip 16 metu is eiles. 1987metais nba lygoje pirmas pagal atkovotus kamuolius reg sezone. Nu pakeite 3 komandas, issisokdavo karta nuo karto, nelaimejo ziedo, bet nereiskia kad buvo prastesnis nei dunkan.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-12
-11
Atsakyti
o, seniai matytas gaidonce islindo. :) kur pats buvai dinges? kiba pats kieno nors rudojoj sedejai? :) o gal butelius rinkai, kad uz interneta susimoketum? :)

jei cituoji mano posta, tai ir atsakyk i tema.

o siaip tai pasakysiu tau gaidonce, kad tu ziauriai klisas - eilini karta prasovei pro sali. matai, niekad nesu uz tas nesamones, kai zvaigzdes susibega del ziedu i kruva, ir nors praeita sezona buvau uz GSW, kita sezona tikrai nebusiu uz ta cirka (neskaitant kai los pries kita toki pati cirkininka ir jo chebrantus, kuriuos siemet lyga prastume).
2016-07-12
+1
Atsakyti
kasiogurutipo KG > Barkley? :) nejuokink tik.


Ka tu cia grybas bangwagoneri cypsi po savo totalaus fiasko, kai sulindes i subine gavai pliuxa NBA finaluose, kai pagaliau fuksininkams balionai nepakrito ir buvo gauta nuo dar didesniu luzeriu, jei ne Spurs dvieju metu fiasko PO nebutu net to vieno ziedo ir nebutu steroidinio asaru voliojimosi po arenos grindini :D

Ekspertas gi mat atsirado, jauciu dbr lysi i subine GSW dar aistringiau ir visus "gaidziais ir asilais nesuprantanciais krepsinio" vadinsi, plius kai dar KD prisijunge ir nenugincijamais favoritais laikysi, nors tam pasakyti nereikia buti "guru" ir ta kiekvienas gezas isgirdes kad KD prisijungs prie komandos su 73-9 recordu bei pamates kofa Topsporte uz GSW NBA wina 2,0 ta parasytu :D
2016-07-12
+5
Atsakyti
keltas
Estafete perims KAT ir A. davis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-12
+6
Atsakyti
Evaldas7Kažkaip galvojau, kad šią dieną bus labai liūdna, bet kol kas liūdesio nejaučiu. Jaučiu lengvą kartėlį dėl to, kad per paskutinius dvejus metus Timmy neiškovojo šeštojo NBA čempionų žiedo, bet visumoje esu labai laimingas, kad galėjau matyti beveik didžiąją dalį Jo nuostabios karjeros (~2000 metų). Pamenu, kad tada "ant bangos" buvo "Lakers", "Blazers", "Pacers", daug kam patiko "76ers" su kitu mano dievuku Allenu Iversonu, bet man kažkodėl labiausiai imponavo San Antonijaus komanda. Davidas Robinsonas buvo jėga (!), labai patiko Seanas Elliotas, Antonio Danielsas, treneris Popas, bet labiausiai Timas Duncanas. Galiu nuoširdžiai pasakyti (nors niekam ir neįdomu), kad esu ilgametis "Spurs" gerbėjas, o Timas Duncanas man visada buvo ir išliks mėgstamiausiu krepšininku. Buvo neįtikinėta stebėti, koks sportininkas ir žmogus jis išliko visą savo karjerą! Nepaisant to, kad jis sužaidė 19 nuostabių sezonų, 5 kartus tapo NBA čempionu, 15 kartų buvo išrinktas į Visų žvaigždžių rungtynes, 2 kartus tapo reguliaraus ir 3 kartus NBA finalų naudingiausiu žaidėju, taip pat metų naujoku, 10 kartų buvo išrinktas į pirmąjį simbolinį Visų žvaigždžių penketą ir 8 kartus į geriausiai besiginančių žaidėjų pirmąjį penktą, Timas išliko tikru profesionalu aikštelėje ir už jos ribų bei didžiu žmogumi. Manau, kad tokių fenomenų lygoje per visą istoriją yra vienetai. Kalbu apie ištikimybę ir atsidavimą komandai, profesionalumą, toleranciją, krepšinio supratimą, įgūdžius, bendravimą, vertybes ir kitas charakterio bei žmogiškumo savybes. T.Duncanas neabejotinai yra geriausias sunkusis kraštas NBA istorijoje, o jo indėlis į krepšinį neišmatuojamas, ačiū Jam už tai. Buvo be galo smagu matyti daug pergalių ir gražių TD karjeros momentų, bet dabar laikas judėti pirmyn. Niekas nesibaigia, tiesiog prasideda nauja "Spurs" era, "Spurs" era be geriausio krepšininko Timo Duncano."I'm not going anywhere. You can print that wherever you want to. I'm here and I'm a Spur for life."!


Sugraudinai, esu apimtas panasiu jausmu
2016-07-11
-2
Atsakyti
Krepsinio legenda. Iskovojo daugiausiai pergaliu(procentais) per savo karjera apimant visas JAV sporto sakas.
2016-07-11
-1
Atsakyti
Chicago BullsDel Manlones dar galima padiskutuot, bet Barklio nestatyciau prie situ dvieju ar KG. Birdas lengvasis krastas.


tipo KG > Barkley? :) nejuokink tik.
2016-07-11
+6
Atsakyti
nu jau matesi praeita sezona, ypac PO, kad Timiui viskas. turbut dar butu pazaides metus, bet pamate, kas per bliatstva vakaruose ivyko, tai suprato, kad ner ko kankintis, uzteks.

o vaikai cia kur raso, kad Timis kuklus, tylus ir pan., tai... :) a is ko jus cia taip nusprendet? pazistat asmeniskai? bendraujat? :) nu aisku, ne Kobe, kuris prievartauja kambarines ir is savo paskutinio sezono melzia bukagalviu babkes, darydamas cirka. :) bet buvo laida, kurioj savo karjeros ispudziai dalijosi Spursu trio ir Popas, tai Parkeris sake, kad Timis pirmais metais su juo net kalbet nenorejo, tipo ne lygis. :) net Popas sake, kad buvo nedrasu Timiui kazka grieztesnio sakyt ar pan. :) kazka panasaus minejo ir Manu. visi pasijuoke. tad nemanau, kad jau jis toks tylus kuklus avinelis buvo. tiesiog pompastika buvo ne jo stilius.
2016-07-11
-1
Atsakyti
Nba liudni laikai ateina. Iseina lygos iconos ir lieka juokdariai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-11
+8
Atsakyti
Anonimas
cia rase kazkas kad Timis "per daug neidomus zaidejas"..manu galima sutikti jog tai nepopsine, netipine siu laiku primadona...kazkuo toki juodadarbi zaideja istikima savo komandai galima butu prilyginti Jankunui :D
2016-07-11
+1
Atsakyti
Anonimas
gaila gaila, bet ka padarysi ateina laikas.. legendinis zaidejas, pagarba :)
2016-07-11
-4
Atsakyti
Rimvydas
Na, kai Nowitzki išeis, tai visai liūdna su PF NBA bus. :)
2016-07-11
+2
Atsakyti
MIRKA3
Nenustebčiau jei Kobės atsisveikinimo turnė padarė įtaką Timo tokiam tyliam išėjimui - žiūrėjo iš šono ir jautė svetimą gėdą :DDD
2016-07-11
+4
Atsakyti
MIRKA3
Best pastarųjų 20 metų krepšininkas.
2016-07-11
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.