Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Denzelis Valentine'as pataikė vos 3 metimus, tačiau du iš jų buvo svarbiausi NBA Vasaros lygos finalo rungtynėse. Čikagos „Bulls“ gynėjas iš pradžių tritaškiu išplėšė pratęsimą, o po to jame – ir pergalę.

Visas septynerias rungtynes Vasaros lygoje laimėjusi „Bulls“ 84:82 (18:13, 14:29, 27:16, 18:19, 7:5) palaužė Minesotos „Timberwolves“ ir triumfavo šių metų Las Vegaso Vasaros lygoje.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 3,6 sekundes Tyusas Jonesas smeigė tolimą tritaškį ir išvedė „Timberwolves“ į priekį 77:74, tačiau kitoje atakoje Valentine'as sugebėjo pataikyti iš toli prieš pat nuaidint finalinei kėlinio sirenai, taip išplėšdamas pratęsimą.

Papildomoje rungtynių atkarpoje „Bulls“ išsiveržė į priekį 5 taškais, bet varžovai šį deficitą panaikino ir po Xavierio Sillaso tritaškio nuo lentos, likus žaisti 12 sekundžių, išlygino rezultatą 82:82. Galutinis žodis visgi priklausė „Bulls“ ir Valentine'ui.

Valentine'as lemiamoje atakoje pasiėmė kamuolį į savo rankas, suklaidino kelis varžovus ir, aidint sirenai, smeigė pergalingą metimą. Šis gynėjas pelnė vos 7 taškus, tačiau pataikė tada, kai labiausiai to reikėjo.

Finalo rungtynių naudingiausiu žaidėju išrinktas „Bulls“ gynėjas Jerianas Grantas, pelnęs 24 taškus, atkovojęs 10 kamuolių ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. Jo komandos draugas Bobby Portisas pelnė 26 taškus ir atkovojo 10 bei perėmė 4 kamuolius.

„Timberwolves“ komandai naudingiausias viso turnyro žaidėjas Tyusas Jonesas surinko 27 taškus ir 10 rezultatyvių perdavimų, Adreianas Paine'as pridėjo 22 taškus.

Pergalingas metimas:

Komentarai:
to anonimas
tai,kad ten greenas ir yra
2016-07-19
-6
Atsakyti
Angel
Ar nebuvo ten žingsių prieš pergalingą metimą? Turbūt Europoje būtų, NBA – ne.
2016-07-19
+2
Atsakyti
Anonimas
Tas desineje atrodo visai kaip Draymond Green... :DD
2016-07-19
Atsakyti
D_K
Na nors vienas brolis Grantas galės pasigirt laimėjęs finalą šiais metais, Jerai su Neptūnu ne taip pasisekė. :D

O rimtai kalbant, man asmeniškai, labai džiugu dėl bull'ių, jog jaunimėlio gero, šiai komandai netrūksta, šaunu!
2016-07-19
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.