Ketvirtadienį (liepos 5 dieną) vienuolika žinomų krepšininkų – kandidatų į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę – AB „Ortopedijos technika“ ištirti moderniu padobarografu. Iš viso jau ištirta dvylika sportininkų, planuojama apžiūrėti dar tris. Tyrimus atliko KMUK gydytojas ortopedas traumatologas Gintautas Pocius.

Sportininkų ir medikų draugystę iliustruoja bendradarbiavimo sutartis, pagal kurią sportininkai konsultuojami įvairių susirgimų atvejais, aprūpinami sportiniais įtvarais traumų prevencijai, kitomis reikiamomis ortopedijos techninėmis priemonėmis.

Šįkart jiems buvo atliktas kompiuterinis pėdos tyrimas, parodantis anatominę pėdos struktūrą, pėdos ašis, rotaciją, tikslius slėgio dydžius atskiroms anatominėms zonoms ir slėgio kitimą einant. Sportininkams šis tyrimas padėjo identifikuoti pėdų zonas, į kurias krūvio slėgis yra per didelis.

Remiantis įrangos apdorotais rezultatais, visiems sportininkams rekomenduota pritaikyti ortopedinius pėdos įtvarus (įdėklus į avalynę), kurie padės tolygiai paskirstyti pėdos krūvį ir apsaugoti sąnarius, sausgysles ir raumenis nuo nereikalingo krūvio intensyvių treniruočių ir varžybų metu.

Komentarai:
ar dopingo nera ziurejo xD?
2007-07-06
-3
Atsakyti
Dabar neturetu buti nei simuliacijų nei kaltinimų rinktines gyditojams iš žaidejų puses
2007-07-06
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.