Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Apie sugrįžimą į keturių stipriausių olimpiados komandų ratą svajojančios Lietuvos rinktinės lubos – ketvirtfinalis. Taip mano tradiciškai stambesnių tarptautinių turnyrų dalyvių galimybes apžvelgiantis ispanų tinklalapis „acb.com“.

Pristatant lietuvius, ispanai akcentuoja puikius pastarųjų metų rezultatus. Anot „acb.com“, rankose laikomi bilietai į Rio žaidynes nėra atsitiktinumas, tačiau šie rezultatai lenkia Lietuvos potencialą.

„Nepaisant to, kad Lietuvos rinktinės galimybės dažnai būna vertinamos silpniau, lietuvių rezultatai visada būna neigiantys skeptikų prognozes. Jie dvejuose Europos čempionatuose iš eilės laimėjo sidabro medalius, pasaulio pirmenybėse prasibrovė į pusfinalį ir dabar turi tiesioginį kelialapį į Rio“, – rašo Ispanijos žiniasklaida.

Ryškiausia ir vienintele komandos žvaigžde pristatomas Toronto „Raptors“ aukštaūgis Jonas Valančiūnas, aplink kurį esantys Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis ar Mindaugas Kuzminskas atlieka pagalbininkų vaidmenį.

„Su ryškiausia savo žvaigžde Valančiūnu, Jonas Kazlauskas su kitai ne tokiais ryškiais žaidėjais sugebėjo suburtu efektingą komandą. Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas puikiai talkina lyderiui, o naujų vėjų įneša Marius Grigonis ir Adas Juškevičius.

Lietuva yra vidutinio pajėgumo komanda, tačiau su kovingai nusiteikusiais žaidėjais jie visada nuveikia daug. Būtent dėl to lietuviai gali kautis su bet kuo, išskyrus amerikiečius. Medaliai šiai rinktinei neatrodo realūs, bet nenustebkite, jei Lietuva kažkam užkirs kelią“, – konstatuoja ispanai.

Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Logiškas rezultatas: ketvirtfinalis. Pagal pajėgumą, anot ispanų, Lietuva yra penktoje vietoje po JAV, Ispanijos, Serbijos ir Prancūzijos. Žemiau – Australija ir Argentina.

Komandos stiprybės:

  • Galinga komandos žvaigždė Jonas Valančiūnas
  • Išlikęs rinktinės branduolys
  • Aiškūs ir apibrėžti žaidėjų vaidmenys
  • Atsarginių suolelis

Komandos silpnybės:

  • Trūksta stabilių snaiperių
  • Trūksta Valančiūno dublerio
  • Stipri B grupė
  • Donato Motiejūno nebuvimas... ir vėl
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Ispanai apžvelgė į Lietuvos rinktinės žaidėjus pažvelgė ir individualiai. Čia, kaip ir buvo galima tikėtis, didesnis dėmesys skiriamas tik pagrindine lietuvių žvaigžde vadinamam Valančiūnui.

Jonas Valančiūnas

Viena ryškiausių praėjusių metų Europos čempionato žvaigždžių, labiausiai išsiskiriantis ir naudingiausias komandos žaidėjas. Solidus vidurio puolėjas, kuris gali sėkmingai žaisti po krepšiu ir vienas prieš vieną. Mėgsta žaisti du prieš du kartu su Mantu Kalniečiu.

Gerai žaidžia gynyboje, kovoja dėl kamuolių, nevengia kontakto, prie baudų metimų linijos atrodo užtikrintai. Jam parankiau žaisti su iš toli galinčiu pataikyti sunkiuoju krašto puolėju ir tokiu atveju gauti erdvės po krepšiu.

Su Valančiūnu aikštelėje Lietuvos rinktinės žaidimas tampa visiškai kitoks. Jam nesant aikštelėje, daugiausiai veiksmo vyksta aplink trijų taškų zoną.

Mantas Kalnietis

Lietuvoje vertinamas kaip pirmo ryškumo įžaidėjas. Jam labai svarbu sukurti gerą ryšį su Valančiūnu, kadangi abu krepšininkai dažnai žaidžia du prieš du ir įžaidėjas maitina JV kamuoliais. Lietuvą užvesti gali ir kartais prasiveržianti Kalniečio tritaškių lavina.

Jonas Mačiulis

Idealiai Europos čempionate pasirodęs krepšininkas. Tiesa, sunku tokį patį kauniečio žaidimą įsivaizduoti ir olimpinėse žaidynėse. Gali žaisti baudos aikštelėje ir pridaryti varžovams problemų atakuodamas iš toliau. Mačiulis yra vienas svarbiausių šios komandos sraigtų.

Adas Juškevičius

Pasirengimo pradžioje sėkmingai žaidė atakuojančio gynėjo pozicijoje, tačiau dabar priimtas įžaidėjo vaidmuo jam atrodo gerokai mažiau parankus.

Renaldas Seibutis

Žaidėjas, kuris net ir nežibėdamas aikštelėje gali sužaisti geras rungtynes. Šis atakuojantis gynėjas Jonui Kazlauskui naudingas tvarkai ir disciplinai įvesti.

Marius Grigonis

Naujas ir gaivus vėjas Lietuvos rinktinėje. Vietą dvyliktuke užsitarnavo puikiu pataikymu ir nuosekliu darbu gynyboje.

Edgaras Ulanovas

Aktyvus ir energingas žaidėjas, kuris komandai yra naudingas abejose aikštelės pusėse. Ulanovas savo darbą padaro net ir tada, kai savo rankose kamuolio neturi.

Mindaugas Kuzminskas

Naudingas greitajame puolime ir puikiai sugeba žaisti vienas prieš vieną. Kuzminskas geba puikiai skaityti žaidimą ir žaisti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Paulius Jankūnas

Galėdamas pataikyti iš tolimesnių distancijų, Jankūnas atveria erdvės Valančiūnui. Jankūnas gali žaisti vienas prieš vieną ir yra pavojingas gavęs kamuolį bet kur, net ir toliau nuo krepšio.

Domantas Sabonis

Turi tikro kovotojo dėl kamuolių instinktus. Tiesa, gavus kamuolį kiek atsitraukus, Saboniui sunkiai sekasi žaisti veidu į krepšį. Beje, sunkiai įsipaišo į žaidimą kartu su Valančiūnu.

Antanas Kavaliauskas

Valančiūno dubleris, galintis palengvinti greitą puolimą greitu perdavimu po atkovoto kamuolio. Patikimai žaidžia po krepšiu.

Robertas Javtokas

Turi vienintelę misiją – suteikti poilsio minučių Valančiūnui. Javtokas jau išgyvena karjeros saulėlydį, tačiau jis išlieka svarbus dėl savo gynybos ir jėgos po krepšiu.

Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Svarbus klausimas

Atsisveikinę su legendiniu įžaidėju Šarūnu Jasikevičiumi, lietuviai pasinėrė į naujojo įžaidėjo paieškas ir kol kas tai daro nesėkmingai. Jau eilę metų šias pareigas turi Mantas Kalnietis, bet jo dubleriai nuolat keičiasi. Jais jau buvo Tomas Delininkaitis, Adas Juškevičius, Šarūnas Vasiliauskas, Lukas Lekavičius.

Ateityje laukiamas ir septyniolikmečio Arno Veličkos įsijungimas. Jis atrodo sėkmingiausias lietuvių įžaidėjo projektas per pastarąjį dešimtmetį.

Kazlauskas nustebino į galutinį dvyliktuką Juškevičių įtraukęs kaip antrą įžaidėją, kadangi jis gerai atrodė atakuojančio gynėjo pozicijoje. Tuo metu treneris atsisakė klasikinio įžaidėjo Vaido Kariniausko ir Mindaugo Girdžiūno paslaugų.

Komentarai:
pupkis
Prastas pazodinis vertimas. Neaisku, ar "Lietuvai iskovoti medalius yra nerealu", ar "Lietuviai mano, kad iskovoti medalius jiems yra nerealu".
2016-07-21
+1
Atsakyti
:D
simet usa surinko medaliu isalkusius zaidejus o ne juos jau laimejusius tai 100proc medaliai pas usa, ir nesiterlios sluos visus.
2016-07-21
+1
Atsakyti
:D
Bus juokinga kai Usa atvanos tuos Ispanus 30pts :D
2016-07-21
-2
Atsakyti
voodoo
nu realiai ziurint gan teisinga prognoze, nes ketvirtfinalyje turesim lost pries serbus arba prancuzus, o pries juos jau geriausiu atveju turim 50/50 sansus
2016-07-21
+1
Atsakyti
Viskas čia normaliai.
Optimistinis variantas - sidabras, bronza. Ketvirta-penkta vietos būtų absoliuti norma. Galima prikibti tik prie dviejų dalykų - mes ant popieriaus už serbus stipresni, ir dar prie to, kad komandos pajėgumas vertinamas pagal sudėtį ant popierius. Bet apie kiekvieną žaidėją atskirai - į dešimtuką. Duokdie mūsų žurnalistams taip gerai išmanyti kitų komandų žaidėjus.
2016-07-21
+6
Atsakyti
djgaffer
Tie ispanų nusipezėjimai jau nestebina.Bet vadinti Lietuvą,kuri yra nr.3 pasaulyje,tik vidutine,tai jau per daug.Jie viską sudėlioja žiūrėdami į žaidėjų pavardes,tai čia jokio objektyvumo nėra.Jei pažvelgtų į mūsų pastarųjų metų rezultatus ir apskritai iškovotą medalių kiekį per visus tarptautinius turnyrus(23 turnyrai-11 medalių:3 aukso,3 sidabro,5 bronzos,čia įskaičiuojant ir 1937 ir 1939 m.EČ auksą),tai mes ir tuos pačius ispanus lenkiam.Bet tegul ir nuvertina mus-jau ne kartą įrodėm,kad mums tai net parankiau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-21
Atsakyti
Coongoid
gan teisinga nuomone tik aisku kalnietis ir maciulis yra lkl lygio vidutiniokai ,kurie gali primetyt plytu pries gruzija ar estija ,bet olimpiadoi nebus tokio kalibro komandu, tai ju indelis bus menkas ,javtokas kaip ir parasyta isbega ,kad pailsetu valnaciunas neblogai atstovi ginyboi,jankunas jeigu metys vien tik trapakus gali paskandint komanda ,bet kazlauskas ne krapikas ,kad toleruotu tokias nesamones ,sabonis pries ispanus atrode gerai reikes paziuret kaip sendien pajudes kai ispanas pries savus ziurovus parodys bent kelis procentus savo galimybiu ,o valanciunas auksto lygio centras ,bet kol kas atrodo per daug pasikeles ir mediniu judesiu
2016-07-21
-1
Atsakyti
Trolololololololo. Tegul dziaugas zurnaliugos, kad pensininkai dar tysia rinktine, paziuresim kas Ispanam nusimato be Gasoliu, Novaro ir kitu.
2016-07-21
+13
Atsakyti
56
Kurva kaip mane uzknisa ispanai su savo tais vertinimais, greiciausiai ir per olimpines bailiai gudraus ir specialiai pralos, kad uzimtu pirma ar trecia vieta, kad tik isvengtu tu amerikonu, tegu pasimoko is lietuviu, kurie kone visada sutinka pusfinalyje jav

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-21
-2
Atsakyti
.
Setbai sudetimi siemet tikrai silpnesni uz lietuvius. Ir ryskiai gan. Tie patys orancuzai gak tapti ikandami. Tiesiog lietuviu rinktine siuo metu yra kylanti auganti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-07-21
+1
Atsakyti
hmj,
vejai..tiek Ispanai tiek francai iveikiami.Ispanai be Marco lygus Lietuviam.O franncu susutabdius greita begima is ju inieo nelieka.serbai tokie patys kiap mes,tik eturi Valanaciuno:Dsuo atveju patys altti,kad Bobano npeme kiapturejo galimybe:DD
2016-07-21
-2
Atsakyti
to TDaY
Šiaip jūs abu vienodi pieniai
2016-07-21
-2
Atsakyti
rls
Taip jau ESP jau krepsinio ir neismano ;-) Taip, cia analizuoja pagrinde zaidejus.

Bet Lietuvos rinktines rezultatus stipriai lemia treneriu/komandos lyderiu darbas visomis prasmemis:

- sudelios gera strategija ir taktika;

- patemps uz ausu potencialiai galincius zaidejus;

- uzsives/uzsikurs komandinis varikliukas

----> va is sios sinergijos ir bus rezultatas aukstesnis uz numatyta ant popieriaus.

Ir taip pat tiesa, jei ESP, FRA, SRB ar kitos komandos taip pat bus kovingos ir taktiskai brandziai pasiruosusios --> bus visiems sunku su jomis, ne tik lietuviams.

Prognozes ir yra prognozes, nes 100 % pagal sarasa neissipildo.

O gal fiasko lietuviu laukia, a ? Cia kaip ir kontraktai, NBA laukia, kaip ir kol kas labai neblogas draugiskuju ciklas - gi tikrai laimesim. Ir tokios gali mintys sutrukdyti zaidejams ...
2016-07-21
+3
Atsakyti
Giedrelis
Olimpinės juk ne kiemo varžybos, susirenka geriausi viso labo 12(!) rinktinių, todėl tikėtis, kad lengvai eisim ir praeisim iki kokio pusfinalio nėra realu. O per vienas varžybas gali daug ko nutikti (atsimenam pusfinalį Atėnuose) + turint galvoje tai, kad net jei laikysim FRA ir SRB IR TRUPUTĮ stipresniais tokio didelio skirtumo tarp rinktinių neįžiūriu, kad visai nurašyti LTU rinktinę. Beto betkuri iš top5 OZ rinktinių manau tikrai gali pretenduoti į medalius. Ne pirmas kartas, kai rinktinė yra neįvertinama, o čempionatų pabaigoje pasirodo, kad ekspertai klydo (EČ, PČ). Bet ar ne taip ir geriau? Ar pradėti čempionatą būnant favoritu geriau? Lai skamba tas šunų lojimas net iš kito pasaulio galo, bet karavanas kaip ėjo taip ir eina.
2016-07-21
Atsakyti
www
Nu man tai juokingai skamba kai pasako kad Seibutis yra tas kur įneša tvarkos į žaidimą. Man kaip tik atrodo kad jis nuolat lekia karšta galva ir nėra pas jį tos brandos būdingos vyresniems krepšininkams. Veikia dažnai individualiai. Pliusai Seibucio tai ginyba ir staigumas puolime, gebėjimas įsiveržti. Bet puolime deja dažnai jis šaudo pro šaly ir priima kitus kvailus sprendimus. Tikrai kad ne tas kuris ineša tvarkos puolime.
2016-07-21
-2
Atsakyti
sdf
FlamboyantNa, kaip ir kiekviena cempionata lauksiu J Valanciuno karjera baigiancios traumos. Siais metais taikausi i kelio girneles atvira luzi ir achilo sausgysles plysima dvejuose vietose.


ryskiai tavo boba yra pratraukes ;DD
2016-07-21
Atsakyti
che
Lietuviai nepajėgūs įveikti JAV??? O tai kas padarė krepšinio revoliuciją ir parodė, kad JAV įveikiama? Ir įveikta buvo. Ir daug rungtynių sužaistų ant kelių taškelių. Kad ir praeita olimpiada lietuviai -5 ispanai -9.
2016-07-21
-2
Atsakyti
che
Nėra jau Jugoslavijos, nėra.
2016-07-21
-3
Atsakyti
che
26 metus vykstantis Letuvių neįvertinimas tik parodo nesugebėjimą apskaičiuoti žaidėjų pajėgumų. O tuos 26 metus lietuviai niekaip neiškrenta iš penketuko. Taip ir būna, kai beraščiai žurnaliūgos gauna erdvės reikštis. O bukapročiai tik galvom linkčiot ir moka.
2016-07-21
-5
Atsakyti
lol
Man tai keistai, tipo penkta pajegiausia rinktine, bet medaliai nerealus? 5pajegiausia rinktine reiskia, kad medaliai net labai realus. Ir tereikia vienos juodos dienos ispanams ar francams ir jie kristu pries lietuvius.
2016-07-21
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.