Šou Vitorijoje: Millerio-McIntyre'o visų laikų Eurolygos rekordas

Karjeros pasirodymą surengęs Codi Milleris-McIntyre'as per 36 minutes įsirašė net 20 rezultatyvių perdavimų. Maža to, jis atliko trigubą dublį, pelnydamas 11 taškų (1/5 dvit., 1/2 trit., 6/6 baud.), sugriebdamas 11 kamuolių, išprovokuodamas 8 pražangas ir sukaupdamas 42 naudingumo balus.

20 rezultatyvių perdavimų – visų laikų Eurolygos rekordas.

Spahijos kalba rūbinėje: „Dėjome didžiulį žingsnį savo karjerose“ (2)

Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ neturėjo namų aikštės pranašumo, bet ACB lygos ketvirtfinalyje 2-1 įveikė „Valencia“ ekipą, o po mačo ekipos treneris Nevenas Spahija rūbinėje sveikino savo auklėtinius.

„Didžiuojuosi dėl jūsų ir dėl to, ką padarėme šį sezoną. Jaysonas Grangeris (po rungtynių – aut. past.) sakė, kad dar ne viskas baigta, turime tai tęsti, bet, vyrukai, su šia pergale, su patekimu į pusfinalį, prisiminkite praėjusius metus, mes dėjome didžiulį žingsnį savo karjeroms, pasitikėjimui savimi ir ateičiai“, – sakė Spahija.

Prieš 21 metus Eurolygoje Štombergas be klaidų sumetė 9 tritaškius (2)

Vienas iš geriausių praeities lietuvių Eurolygoje Saulius Štombergas prieš lygiai 21 metus pademonstravo kosminį pataikymą.

35 minutes sužaidęs Štombergas suvertė 39 taškus (4/4 dvit., 9/9 trit., 4/5 baudų), atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė 1 ir prarado 2 kamuolius, išrašė bloką, padarė 2 pražangas ir sukaupė net 43 naudingumo balus.

Lietuvio atstovaujama Vitorijos „Tau Ceramica“ išvykoje 90:65 sutriuškino Atėnų AEK. Mačo statistikos protokolą rasite čia.

Eurolygos turo epizodų dešimtuke – dėjimai į „Žalgirio“ krepšį

„Žalgiris“ neturėjo šansų Vitorijoje, o prastą žaidimą iliustravo du epizodai, atsidūrę Eurolygos turo dešimtuke.

Septintoje vietoje žalgiriečių krepšį drebina Stevenas Enochas, ketvirtoje – Mattas Costello.

Karjeros mačą sužaidęs Sedekerskis – ACB lygos turo MVP (2)

Tadas Sedekerskis susilaukė neeilinio įvertinimo. Lietuvis buvo išrinktas Ispanijos čempionato devintojo turo MVP.

Puolėjas šiuos laurus susigriebė už laimėtas rungtynes prieš Malagos „Unicaja“  92:89 ir įspūdingą pasirodymą.

Sedekerskis per 29 minutes pelnė 22 taškus (6/7 dvit., 3/4 trit., 1/3 baud.), atkovojo 11 kamuolių, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 35 naudingumo balus.

Puolėjas užfiksavo rezultatyvumo, pataikytų tritaškių ir naudingumo balų rekordus.

„Baskonia“ kovai su koronavirusu paaukojo daugiau nei 350 tūkst. apsaugos priemonių (1)

„Baskonia“ klubas surengė kilnią akciją ir kovai su koronavirusu paaukojo 361,400 medicinos priemonių.

„Baskonia“ pranešime teigiama, kad medikus pasieks 100 tūkst. porų pirštinių, 93 tūkst. apsauginių chalatų, 90 tūkst. apsauginių kaukių, 76 tūkst. respiratorių ir 2,4 tūkst. apsauginių akinių. Šios priemonės bus išdalintos vietinėms ligoninėms.