„Monaco“ traukia Milano klubą per dantį dėl Mirotičiaus: „Ar čia jūsų pasikviesta žvaigždė?“ (4)

Milano „Emporio Armani“ paskelbus apie sutartį su Nikola Mirotičiumi, „Monaco“ klubas socialiniuose tinkluose pasidalino vaizdo įrašu, kaip Monako ekipos naujokas Kemba Walkeris NBA rungtynėse savo judesiais parbloškė italų prisiviliotą žvaigždę.

Atsisveikinimo nuotaika: Mirotičius nesulaikė ašarų skambant „Barcos“ himnui

„Barcelona“ ACB finalo serijoje iki trijų pergalių 2-0 atitrūko nuo Madrido „Real“ ir iki čempionės titulo telieka vienas žingsnis. Trečiosios rungtynės vyks Madride, taip pat ir ketvirtosios, jeigu prireiks jų.

Nikola Mirotičius dar turi galiojantį kontraktą su „Barcelona“, bet nuo 2019 m. tebesitęsianti sąjunga baigsis po šio sezono. Sekmadienio mačas Barselonoje potencialiai buvo paskutinis atstovaujant Katalonijos grandui.

„Barcelonos“ fanai Mirotičiui plojo atsistoję (1)

„Barcelonos“ žvaigždė Nikola Mirotičius prieš Ispanijos ACB lygos finalą buvo sutiktas gausiomis ovacijomis. „Palau Blaugrana“ arenoje susirinkę žiūrovai plojo jam atsistoję.

Mirotičius neseniai patvirtino, jog „Barcelona“ nutrauks jo kontraktą.

Kritusi Brandono Davieso forma skaičiais

Brandonas Daviesas pastaruoju metu Eurolygoje demonstruoja kur kas prastesnius rezultatus nei sezono pradžioje. Per pirmąsias 14 rungtynių „Barcelonos“ centras rinko po 11,7 naudingumo balo, o per pastaruosius tris mačus renka po 1,3 efektyvumo balo.

Nikola Mirotičius – Eurolygos mėnesio MVP

Nikola Mirotičius gruodį per šešerias rungtynes vidutiniškai rinko po 21 tašką, 6,5 atkovoto kamuolio, 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir 25,3 naudingumo balo. „Barcelonos“ lyderio pataikymas iš toli siekė 50 proc. (13 iš 26). Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama ekipa Eurolygoje per mėnesį laimėjo penkiskart.

Ispanijos grandų mūšyje ryškiausiai žibėjo Nikola Mirotičius

Eurolygos MVP ritmu žygiuojantis Nikola Mirotičius buvo nesulaikomas, o „El Clasico“ triumfavusi „Barca“ (12-2) tapo vienvalde čempionato lydere.

Nesustabdomai žaidęs Mirotičius per 29 minutes surinko 31 tašką (4/4 dvit., 3/6 trit., 14/15 baud.), 10 atkovotų bei 5 prarastus kamuolius, rezultatyvų perdavimą, 9 išprovokuotas pražangas ir 39 naudingumo balus.

Miro pakartojo karjeros rezultatyvumo ir pagerino naudingumo balų rekordą.

Mirotičius prieš „Baskonia“ pagerino karjeros naudingumo rekordą

„Barcelona“ 93:67 sutalžė Vitorijos „Baskonia“, o pagrindiniu baskų budeliu tapo Nikola Mirotičius.

Katalonų lyderis per 18 minučių pelnė 25 taškus (4/4 dvit., 4/4 trit., 5/6 baudų), atkovojo 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 37 naudingumo balus.

Mirotičiui tai naudingiausios karjeros Eurolygoje rungtynės.

Po teisėjo švilpuko pratrūkęs Mirotičius susiplėšė marškinėlius (1)

Pražangą puolime užsidirbęs Nikola Mirotičius pratrūko emociškai ir susiplėšė marškinėlius. „Barcelonos“ žvaigždė už tai dar buvo nubausta technine pražanga.

Šaltoje Vitorijos arenoje Mirotičius treniravosi su striuke (3)

Ketvirtadienio Eurolygos mačui su „Baskonia“ Vitorijoje besirengianti „Barcelona“ vietos arenoje susidūrė su šalčiu. Rūke paskendusiuose sporto rūmuose vienas „Barcos“ vedlių Nikola Mirotičius rytinę treniruotę atliko vilkėdamas striukę, Brandonas Daviesas treniravosi su sportiniu kostiumu.

Ketvirtadienio dieną Vitorijoje buvo 3 laipsniai šilumos. Tuo pat metu Barselonoje – 14 laipsnių šilumos.

„Žalgirį“ žudęs „Barcos“ duetas – tarp naudingiausių Eurolygos turų žaidėjų

7-ojo Eurolygos turo MVP laurai atiteko „Barcelonos“ legionieriui Cory Higginsui. Mače su „Žalgiriu“ amerikietis pelnė 27 taškus (4/5 dvit., 5/5 trit., 4/4 baudos), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, kartą suklydo bei surinko 33 naudingumo balus.

Į turo penketuką taip pat pateko nesėkmę su „Valencia“ patyrusiam Jordanui Loydui (41 naud. bal.), Shane‘as Larkinas (31), Nikola Mirotičius (29) bei Vasilije Micičius (27).